زهرا در اولین نوروز نامزدی اش با امیرحسین، انتظار داشت خانواده همسرش در رابطه با او سنگ تمام بگذارند. البته برادر و یکی از دو خواهر امیرحسین برای آنها میهمانی مفصلی ترتیب دادند. اما، خواهر بزرگتر امیرحسین، به آنها گفت، فعلا شرایط میهمانی گرفتن را ندارم، اما حتماً، در آینده میزبان شما خواهم بود. زهرا از این رفتار خواهر همسرش ناراحت شد و در خلوت امیرحسین را بابت این رفتار خواهرش مؤاخذه کرد:

“خواهرت انگار دل خوشی از من ندارد، همه، ما را دعوت کردند اما او به ما اعتنا نکرد. طوری از شرایط گفت انگار می­خواهد چکار کند. تازه وضعیت مالی شوهرش هم مناسب است و خودت هم که بهتر می­دانی منزل آنها بزرگ و شیک است”.

امیرحسین که می دانست خواهرش احتمالا از روی غرض این رفتار را نداشته، سعی کرد به او توضیح دهد که: “ممکن است مشکلی وجود داشته باشد اما، مطمئنم در آینده نزدیک جبران خواهد کرد. او خواهر من است و به هر دو ما هم علاقه مند است.”

   با اینکه امیرحسین تلاش بسیاری کرد که رفتار خواهر را توجیه کرده و زهرا را آرام کند. زهرا که به شدت ناراحت بود و احساس می کرد که به او کم محلی شده است و اهمیتی به او داده نشده، از رفتارهای دیگر اعضای خانواده و حتی خود امیرحسین انتقاد کرد تا جایی که امیرحسین دیگر طاقت نیاورد و با صدای بلند با او صحبت کرد. زهرا، شروع به گریه کرد و به اتاقش رفت.

  • اتفاق ذکر شده و نیز اتفاقات مشابه آن، ممکناست در روابط خانوادگی و زوجی ایجاد شوند. اما آنچه باعث می­شود افراد احساس بدی پیدا کنند و از طرف مقابل برنجند، این مسأله است که، گاهی فکر می کنند یک اتفاق فقط یک علت دارد. در صورتی که عللی وجود دارد که ما از انها آگاه نیستیم.
  • به عنوان مثال اگر کسی در یک امتحان نمره پایین کسب می­کند، همه موارد زیر در آن نقش دارند:

          دشواری امتحان، هوش فرد، نظر استاد، عملکرد سایر دانشجویان و حتی اینکه چقدر خسته بودید. در مثال زوج جوان هم می­توان گفت، عدم دعوت از جانب خواهر همسر برای میهمانی می تواند علت های مختلفی داشته باشد که ما از آن آگاه نیستیم. و اشتباه اینجا است که ما از این علت ها به دائمی ترین، فراگیرترین و شخصی ترین آن می چسبیم. اشتباهی که زهرا هم مرتکب شده است، آنچه در جمله “خواهرت  از من خوشش نمی آید” مشهود است.

اندکی درنگ!

یک سؤال ساده: شما در مورد مسأله امیرحسین و زهرا (با همین اطلاعات کلی و با این پیش فرض که اوضاع تا این اتفاق خصمانه نبوده است)، چه علت­های احتمالی برای عدم دعوت خواهر از این زوج جوان می­توانید بیان کنید.

 

 

نوشته دکتر داود حاج خدادادی

برشی از کتاب خوش بین و شادمانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید